nieuws

Ziekteverzuim in horeca neemt flink af

Restaurant

Het ziekteverzuim van horecamedewerkers is het eerste kwartaal van 2009 relatief fors gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Als mogelijke verklaring wordt ook het rookverbod genoemd.

Ziekteverzuim in horeca neemt flink af

Volgens het CBS geldt dat bij sectoren waarin kleine bedrijven relatief sterk aanwezig zijn, het ziekteverzuim lager ligt dan in sectoren met relatief meer grote bedrijven. En de horeca kent relatief veel kleine bedrijven.

Binnen de horeca nam het ziekteverzuim in het eerste kwartaal met 0,5 procentpunt af naar 3,2 procent, terwijl het gemiddelde ziekteverzuim in het Nederlandse bedrijfsleven afnam met 0,1 procentpunt tot 4,7 procent.

Ambtenaren

‘Misschien heeft de daling te maken met de invoering van het rookverbod, vandaag een jaar geleden, en het gunstige effect daarvan op het personeel in de horeca’, aldus CBS-econoom Michiel Vergeer op nu.nl. ‘Maar dat hebben we niet onderzocht en kunnen we niet bewijzen.’ Ambtenaren spannen met 6,1 procent nog steeds de kroon als het gaat om ziekteverzuim.

Reageer op dit artikel