Zilte Zoen opent tweede zaak

Zilte Zoen opent tweede zaak

Op de dag af drie jaar na de opening van restaurant Zilte Zoen in Egmond aan Zee beginnen de eigenaars een tweede vestiging van de succesvolle eettent in Bergen aan Zee. Zilte Zoen is een echt strandrestaurant.

In drie jaar heeft Zilte Zoen zich volgens eigenaars Marcel Kroef en Marcel Hansen ontwikkeld tot een begrip in de regio. Dat succes komt volgens het duo vooral door de toegankelijkheid van hun zaak.

‘Een kop soep na een strandwandeling in de winter of een lekkere lounge-avond met je vrienden in de zomer. Een grote diversiteit aan mogelijkheden voor iedereen, op elk moment van de dag’, zo omschrijven ze hun restaurants aan de boulevards van Egmond en Bergen aan Zee, die het hele jaar door open zijn.

Op 3 november opent de nieuwe zaak op de locatie van het voormalig Bergse restaurant Twaalf. ‘Eigenlijk nemen we alleen de locatie over’, zegt Kroef over de nieuwe accommodatie. ‘Van keuken tot bar tot terras, alles is volledig vernieuwd en in de vertrouwde Zilte Zoen sfeer gebracht.’

Het interieur doet 'strands' aan: veel gebleekt hout, lichtblauw en zandkleuren. Kenmerkend voor hun zaken vinden de eigenaren de grote leestafel met kranten en tijdschriften, en de mogelijkheid gebruik te maken van internet, ‘al is het moeilijk om de aandacht op het beeldscherm te houden met de prachtige Noord-Hollandse kust voor de deur.’

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.