nieuws

Zilveren Champignon maakt doorstart

Restaurant

De kookwedstrijd om de Zilveren Champignon heeft een vernieuwde opzet. Op maandag 3 oktober 2011 vindt in het ROC van Amsterdam de eerste Zilveren Champigon nieuwe stijl plaats.

Zilveren Champignon maakt doorstart

De wedstrijd is verbreed. Naast de oorsponkelijke deelnemersgroep van professionele koks uit restaurants zijn er twee nieuwe categoriën: koks in grootkeukens/instellingen/bedrijfsrestaurants en hobbykoks van kookstudio’s. De laatste groep kan in teamverband deelnemen.

Out of home markt

Met de nieuwe wedstrijdformule sluit de Zilveren Champignon aan op de ontwikkelingen in de markt zoals groeiende culinaire belangstelling onder consumenten en het brede scala aan professionals in verschillende soorten keukens. ‘De ‘out of home’-markt is in de afgelopen jaren veranderd en beperkt zich niet meer tot restaurants. Er werken tegenwoordig tal van Meesterkoks in instellingen, hotelketens, bedrijfsrestaurants en food service bedrijven. Met name deze laatste groep heeft zich een vaste plek verworven en zich tot een hoog niveau ontwikkeld. We willen daarom ook deze professionals nadrukkelijk bij de wedstrijd betrekken’, laat Ko Hooijmans namens de wedstrijdorganisatie in een persbericht weten.

De organisatie van de wedstrijd ligt bij het GroentenFruit Bureau en de Stuurgroep Promotie Champignons van het Product Tuinbouw. Zij hebben het overgenomen van Peter Zandboer (Huys van Voskens, Tilburg) die 25 jaar land de kookcompetitie onder zijn hoede had en ooit opstartte. Meer informatie en om aan te melden: www.zilverenchampignon.nlDe nieuwe opzet van de Zilveren Champignon zou vorig jaar al worden aangekondigd tijdens een bijeenkomst op 9 oktober in Kerkdriel. Doordat de locatie twee dagen ervoor afbrandde, werd de meeting afgelast.

Reageer op dit artikel