nieuws

Zilveren Champignon niet meer op horecavakbeurs

Restaurant

De 25ste editie van de wedstrijd om de Zilveren Champignon vindt plaats op 9 november in het Midi Theater in Tilburg. De jarenlange aanwezigheid op de Horecavakbeurs Brabant is beëindigd.

Zilveren Champignon niet meer op horecavakbeurs

‘De wedstrijd is de laatste jaren in kwaliteit gegroeid, mede door de samenwerking met de Alliance. De beurslocatie is niet langer passend’, legt initiatiefnemer van de Zilveren Champignon, Peter Zandboer, uit.

De Horecavakbeurs Brabant heeft veel standhouders uit de fastfood en cafébarsector. Ook de locatie op de beursvloer van de wedstrijd tijdens de laatste editie, achter in een hal, heeft meegespeeld in de beslissing van Zandboer om de Horecabeurs-vloer vaarwel te zeggen.

De komende editie van 9 november krijgt naast een nieuwe locatie, ook een extra feestelijk tintje. ‘Het is de 25ste keer en nu is de Zilveren Champignon echt zilver.’ De wedstrijd voor koks èn bediening vindt plaats op het podium in het theater en RTL-televisie zal erbij zijn om opnamen te maken. Ook verschijnt er een boek ter gelegenheid van het jubileum van de kookcompetitie.

Zandboer was vanaf het begin bij de strijd om de Zilveren Champignon bij de organisatie betrokken. Hij overweegt binnen twee jaar te stoppen. ‘Ik ga nog een keer knallen met de Zilveren Champignon en dan hoop ik dat de Alliance het langzaam van me over neemt.’ Bij de Alliance Gastronomique Néerlandaise, een samenwerkingsverband van toprestaurants, laat een woordvoerster weten dat de Alliance tijdens de eerste bestuursvergadering in september hierover vergadert.

Voor de aanstaande editie is Zandboer nog op zoek naar deelnemers.

Reageer op dit artikel