nieuws

Zoë Lensen wint Gouden Garde

Restaurant

De kookwedstrijd ‘Durf te koken’ is op 11 maart gewonnen door Zoë Lensen. De leerlinge van het ROC Midden Nederland in Nieuwegein won daarmee de Gouden Garde. De competitie vond plaats tijdens de HorecaFair 2009 van Hakvoort Horeca in Emmeloord.

Zoë Lensen wint Gouden Garde

Juryvoorzitter Robert Kranenborg prees de winnares om haar gemarineerde sardientjes in het voorgerecht. Ook de goed gegaarde duif met smaakvolle jus, vielen in de smaak. Verder viel op dat Lensen gestructureerd en netjes werkte. Op dit moment loopt de winnares stage bij ’t Kalkoentje in Rhenen.

In totaal zeven jonge leerlingkoks waren doorgedrongen tot de finaleronde van de kookcompetitie op 11 maart. Zij moesten in twee uur tijd met ingrediënten uit een mystery box, een voorgerecht en een hoofdgerecht bereiden.

In de box zaten sardientjes, Albacore tonijn en duif. De juryvoorzitter gaf van te voren aan dat de duif op het karkas moest worden bereid en niet in de oven mocht. Van de tonijn mocht geen tartaar worden gemaakt. ,,Ik wil technieken zien’’ luidde de kookopdracht van de topkok aan de deelnemers.

Na afloop bleek dat de deelnemers allemaal moeite hadden met het fileren van de duif. Ook het uitsnijden en bereiden van de sardientjes bleek lastig. Het garen van de duif en de tonijn was ook een heikel punt. De presentatie van de gerechten hadden alle deelnemers goed in de vingers.

Naast Zoë Lensen vielen nog twee leerlingen in de prijzen. De tweede prijs ging naar Remco Poppe van het Deltion College in Zwolle en Rudi van der Graaf van dezelfde school behaalde de derde prijs.

De wedstrijd werd georganiseerd door Hakvoort Horeca.

Meer nieuws over Hakvoort Horeca

Reageer op dit artikel