nieuws

Zuurkooltekort dreigt in Elzas

Restaurant

Door de aanhoudende droogte in Frankrijk dreigt in de Elzas een tekort aan zuurkool, het favoriete gerecht van de inwoners van de noordoostelijke streek. 2006 Lijkt het slechtste zuurkooljaar ooit te worden, waarschuwde de voorzitter van de Franse bond van zuurkoolproducenten woensdag.

Zuurkooltekort dreigt in Elzas

De inwoners van de Elzas werken jaarlijks anderhalve kilo zuurkool per persoon weg, twee keer zo veel als de gemiddelde Fransman. Het lijkt er echter op dat zij het dit jaar met minder zullen moeten stellen. De productie ligt door de slechte oogst ongeveer 40 procent lager dan normaal.

In Noord-Frankrijk, waar de mensen meer verslingerd zijn aan frietjes, leidt het zomerweer eveneens tot problemen. De aardappeloogst lijdt namelijk al evenzeer onder de droogte. Producenten verwachten dan ook dat de patatprijs vanaf oktober met 20 tot 25 procent zal stijgen.

Reageer op dit artikel