nieuws

Zwarte lijst in Belgische sterrenrestaurants

Restaurant

Belgische sterrenrestaurants hebben onderling een zwarte lijst opgesteld van klanten die na hun reservering niet komen opdagen. Dat zou namelijk steeds vaker voorkomen en kost de dure restaurants veel geld. Sommige restaurants vragen inmiddels net als hotels een creditcardnummer om bij een niet verschijnen toch kosten in rekening te kunnen brengen.

Zwarte lijst in Belgische sterrenrestaurants

In sommige sterrenrestaurants is het nodig maanden vantevoren te reserveren. Als iemand dan niet op komt dagen blijft de tafel die avond leeg. ‘Vier couverts op een service van 44, dat is bijna 10 procent van mijn omzet. Tegen ongeveer 140 euro de man is de rekening snel gemaakt’, aldus een chef-kok woensdag in de krant Het Laatste Nieuws.

Reageer op dit artikel