nieuws

Zwendel met bedorven horecavlees

Restaurant

Een nieuw schandaal met bedorven vlees in de Duitse deelstaat Beieren wordt steeds omvangrijker. Het verrotte vlees dat in Beieren is ontdekt, is ook elders in Duitsland en in het buitenland verkocht. Mogelijk zelfs in Nederland. Het gaat om bedorven voor hoofdzakelijk shoarmazaken en Aziatische restaurants.

Zwendel met bedorven horecavlees

In welke landen van de Europese Unie het vlees nog meer is verkocht, is nog onbekend. Controleurs hebben vrijdag in Beieren 80 ton bedorven vlees bij twee distributeurs in beslag genomen, een dag nadat al 10 ton was geconfisqueerd. Het gaat om ingevroren kalkoen-, varkens- en rundvlees dat vier jaar over tijd was.

Het vlees, dat volgens een controleur ‘groen uitsloeg en misselijk makend was’, is verkocht aan vooral shoarmazaken en Aziatische restaurants. In de Beierse stad München zijn vrijdag invallen gedaan in eettenten.

Van de twintig steekproeven bleken er zeventien niet in orde, waaronder shoarma-spitten. Ook elders in Duitsland zijn controleurs op zoek naar bedorven vlees. Volgens de autoriteiten is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

Reageer op dit artikel