Zwethheul: ster commercieel zo belangrijk

Zwethheul: ster commercieel zo belangrijk

Eigenaar Cees Wiltschut van Restaurant De Zwethheul in Delft zegt dolgelukkig te zijn met het behoud van de tweede Michelinster. Vooral vanwege de omzet die de sterren oplevert.

Door het vertrek van chef-kok Erik van Loo en de aanstelling van de nieuwe chef Mario Ridder was het allerminst zeker dat De Zwethheul zijn tweede ster zou behouden. Ridder kwam over van Parkheuvel, terwijl Van Loo juist naar Parkheuvel vertrok.

‘Dat is commercieel zo belangrijk. Toen wij van een eerste naar een tweede ster gingen, betekende dat een omzetstijging van 34 procent. Met de komst van Ridder kwam daar nog eens 10 procent bovenop’, aldus Wiltschut in De Telegraaf.

Michelinfeiten op een rij:

Michelinnieuws» Nieuwe Michelinsterren

» Vervallen Michelinsterren

» Veelbelovende restaurants

» Nieuwe Bib Gourmands

» Vervallen Bib Gourmand

» Totale sterrenoverzicht 2007

Zwethheul: ster commercieel zo belangrijk