nieuws

Alphense brasserie eerbetoon aan burgemeester

Restaurant

René Splinter en Peter Riksten hebben hun nieuwe brasserie De Alphense Burgemeester in Alphen aan den Rijn vernoemd naar burgemeester Bas Eenhoorn. Het is een eerbetoon aan zijn optreden rondom het dramatische schietincident in winkelcentrum De Ridderhof op 9 april 2011.

Alphense brasserie eerbetoon aan burgemeester

‘9 april 2011 staat bij iedere Alphenaar gegrift in het geheugen’, schrijven de ondernemers op hun website. ‘Iedereen weet nog waar hij toen was. De naam van onze brasserie is een eerbetoon aan burgemeester Bas Eenhoorn. Met zijn optreden was hij voor letterlijk iedereen een burgervader. Toegankelijk, betrokken en altijd een luisterend oor.’

De toegankelijkheid en betrokkenheid wil het duo met Brasserie De Alphense Burgemeester ook uitstralen. ‘Bij ons is iedereen van 10.00 tot 22.00 uur van harte welkom.’ Aan de Rijn ligt een terras waarop plaats is voor tweehonderd personen en een loungeruimte met een capaciteit van veertig.

Het schietincident in Alphen aan den Rijn vond plaats op 9 april 2011. In winkelcentrum De Ridderhof vuurde Tristan van der Vlis gedurende enkele minuten zeker honderd schoten af. Daarbij kwamen zes mensen om het leven en raakten zeventien mensen gewond. Aansluitend doodde de dader zichzelf.

Reageer op dit artikel