nieuws

Basiliek en Swarte Ruijter op Zwarte Cross

Restaurant

Patron Cuisiniers Rik Jansma van Restaurant Basiliek in Harderwijk en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter in Holten gaan een chique restaurant uitbaten op het festivalterrein van de Zwarte Cross in juli. De naam van het restaurant is: ‘Le Carburateur’. De Zwarte Cross is het eerste festival dat een restaurant krijgt met een verfijnde keuken. Op het menu staan streekgerechten bereid met streekproducten.

Basiliek en Swarte Ruijter op Zwarte Cross

De uit Zelhem afkomstige Jansma van Restaurant Basiliek in Harderwijk* en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter in Holten (Bib Gourmand) zijn de initiatiefnemers van een restaurant op het festivalterrein met streekgerechten en vooral biologische streekproducten.

Samen gaan ze een volledige keuken en een restaurant op hoogte uit de grond laten verrijzen, zodat de gasten op niveau kunnen dineren en lunchen terwijl ze uitzicht hebben over het festivalterrein, zo staat te lezen in een persbericht van de Zwarte Cross.

Organisator Gijs Jolink van de Zwarte Cross over dit idee: ‘Een sterrenrestaurant op de Zwarte Cross, dat vind ik super. Ik ga hier zeker karnemelksaus eten; streekgerechten vers bereid met streekproducten door zulke geweldige koks. We liepen al tijdje rond met het idee om iets met streekgerechten op niveau te doen, dus dit is top’.

Sterkok Jansma spreekt van een uitdaging om kwaliteit te bieden in een keuken op een weiland. ‘Je wilt samen laten zien dat je dit ook kan. Ook wil je bewijzen dat het menu zowel goed als goedkoop is. De drempel voor een Michelin restaurant lijkt hoog, maar op de Zwarte Cross kunnen we bewijzen dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn. Een Likkepot van Kemperlandhoen met Crostini’s en stekkebezen’ kost bijvoorbeeld maar 6,75 euro’, aldus Jansma.

Restaurant ‘Le Carburateur’ zal geopend zijn op vrijdag 20 juli, zaterdag 21 juli en zondag 22 juli en dezelfde openingstijden hebben als het Zwarte Cross festival.

Reageer op dit artikel