nieuws

Belangstelling uit China voor Pier van Van der Valk

Restaurant

Chinezen hebben belangstelling voor de Pier in Scheveningen. Een groep investeerders uit de Chinese miljoenenstad Qingdao zou interesse hebben het bouwwerk over te nemen van eigenaar Van der Valk.

Belangstelling uit China voor Pier van Van der Valk

Een woordvoerder van Van der Valk laat in De Telegraaf weten dat er zich meerdere partijen hebben gemeld. De interesse vanuit China kwam door wethouder Kool van Den Haag, die het bouwwerk tijdens een handelsmissie in Qingdao onder de aandacht bracht.

Het is nog onduidelijk hoe groot de belangstelling van de Chineze investeerders is en wat ze precies voor ogen hebben met de Pier. Wel is duidelijk dat er een eerste gesprek met de investeerders is geweest en dat er binnenkort een tweede gesprek volgt.

Van der Valk wil van de Pier af omdat het niet rendabel is. In 1991 kocht Van der Valk de Pier voor het symbolische bedrag van één gulden. De horecafamilie laat weten dat het bouwwerk nu voor ‘een normale prijs’ te koop is.

Reageer op dit artikel