nieuws

Beste asperge amuse 2012 van Alex Minderhoud

Restaurant

Alex Minderhoud van Cleijenborch CulinR maakte dit jaar de beste asperge amuse tijdens de wedstrijd in restaurant De Zeelandbrug. Hij neemt de titel over van Martijn van der Walle die dit jaar wel weer meedeed, maar zijn titel niet wist te prolongeren. Sjako Minderhout won de amusewedstrijd in 2010 voor Badhotel Domburg.

Beste asperge amuse 2012 van Alex Minderhoud

Minderhoud maakte voor deze achtste wedstrijd een asperge amuse met klassieke smaken die goed combineerde met de verplichte wijn Ramon Bilbao Monte Blanco Verdejo. De amuse was een drieluik van asperges. Minderhoud maakte een terrine van asperges en kwartelei omwikkeld met boerenham. Daarnaast serveerde hij een aspergekopje met blauwschimmelkaasdressing en groene aspergesoep met vanilleschuim.
De jury die Minderhoud als winnaar verkoos bestond onder meer uit Jos van Grunsven van Euro-Toques en culinair journalist Ton de Zeeuw.

De publieksprijs ging naar Niels le Roij van Brasserie Ferry’s in Vlissingen. Hij serveerde aspergemousse, salsa van asperge en crème van eidooier. Hij serveerde zijn amuse als goudstaafje in een houten schatkistje met als opdruk ‘999,9 fine gold’.

De tien finalisten:
Alex Minderhoud, Cleijenborch culinR, Colijnsplaat
Niels le Roij, brasserie Ferry’s, Vlissingen
Pascal van Eldijk, Gouden Molen, Rossum
Martijn van de Strien, Espumas Kok aan Huis
Martijn van der Walle, Vlissingen
Erik de Jager, Rue de la Gare, Emmen
Sam Theins, proeverij Caruso, Roosendaal
Dennis Steur, hotel Dorint, Amsterdam-Schiphol
John Jongenelen, Goderie, Roosendaal
Merel Thomassen, Bistro Sharlot, Ulvenhout.

Reageer op dit artikel