Beste Italiaan van Nederland gezocht

Beste Italiaan van Nederland gezocht

Italië Magazine gaat voor het tweede jaar op zoek naar het beste Italiaanse restaurant van Nederland. Eetgelegenheden met een Italiaanse kok, menukaart, wijnen en producten kunnen zich tot 22 mei inschrijven. In september wordt bekend wie Incanto in Amsterdam opvolgt.

De verkiezing is een initiatief van Italië Magazine, dat de wedstrijd vorig jaar in het leven riep. In juli presenteert de organisator een shortlist met tien genomineerden. De criteria zijn: de chef-kok is van Italiaanse afkomst; de kaart is Italiaans en bevat een goede selectie Italiaanse wijnen; en de keuken maakt gebruik van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

Inschrijven kan tot dinsdag 22 mei door het invullen van een formulier op de website Italiemagazine.nl. Aansluitend worden tien restaurants geselecteerd. Een deskundige jury kiest de winnaar, die in september de prijs ontvangt.

De eerste editie werd gewonnen door Incanto in Amsterdam. Die uitreiking vond plaats in het Amsterdamse Hilton-hotel. General manager Roberto Payer reikte de award uit aan chef-kok en eigenaar Simone Ambrosin.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.