nieuws

Beste Italiaan van Nederland gezocht

Restaurant

Italië Magazine gaat voor het tweede jaar op zoek naar het beste Italiaanse restaurant van Nederland. Eetgelegenheden met een Italiaanse kok, menukaart, wijnen en producten kunnen zich tot 22 mei inschrijven. In september wordt bekend wie Incanto in Amsterdam opvolgt.

Beste Italiaan van Nederland gezocht

De verkiezing is een initiatief van Italië Magazine, dat de wedstrijd vorig jaar in het leven riep. In juli presenteert de organisator een shortlist met tien genomineerden. De criteria zijn: de chef-kok is van Italiaanse afkomst; de kaart is Italiaans en bevat een goede selectie Italiaanse wijnen; en de keuken maakt gebruik van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

Inschrijven kan tot dinsdag 22 mei door het invullen van een formulier op de website Italiemagazine.nl. Aansluitend worden tien restaurants geselecteerd. Een deskundige jury kiest de winnaar, die in september de prijs ontvangt.

De eerste editie werd gewonnen door Incanto in Amsterdam. Die uitreiking vond plaats in het Amsterdamse Hilton-hotel. General manager Roberto Payer reikte de award uit aan chef-kok en eigenaar Simone Ambrosin.

Reageer op dit artikel