nieuws

Bijbels kookboek Supperclub 30 mei gelanceerd

Restaurant

The Not-So-Holy Bible van Supperclub Amsterdam wordt woensdag 30 mei gelanceerd. Het Engelstalige kookboek is geïnspireerd op de Bijbel en bevat zeven hoofdstukken met recepturen die linken naar het heilige boek.

Bijbels kookboek Supperclub 30 mei gelanceerd

Voor het eerst in het 20-jarig bestaan van het restaurant presenteert de Supperclub in Amsterdam een kookboek. De komst van het boek was al eerder aangekondigd, woensdag 30 mei is de lancering.

Het Engelstalige kookboek is volledig geïnspireerd op de Bijbel. In het hoofdstuk Het Offer bijvoorbeeld wordt gewerkt met slachtafval als kalfstongen, hersenen en stierenballen.

In de hoofdstukken Sodum en Gomorra staan recepturen met de ingrediënten GHB, XTC en magic mushrooms. Het Hooglied bevat erotische gerechten die onder meer in een peeskamer zijn gefotografeerd.

Twaalf bekende (sterren)chefs hebben hun medewerking verleend aan de productie. Zij worden in het afsluitende hoofdstuk Het Laatste Avondmaal opgevoerd als de twaalf apostelen. Onder hen de driesterrenchefs Sergio Herman en Jonnie Boer en SVH Meesterkok Robert Kranenborg.

Het kookboek is een initiatief van Supperclub-eigenaar Bert van der Leden, culinair journalist Mara Grimm en fotograaf Jan Bartelsman. De recepten zijn uitgewerkt door Joost de Bruijn en Michiel van der Eerde, de corporate chefs van de Supperclub. De vormgeving is van Ruben van Nimwegen.

De Not-So-Holy Bible is gedrukt op Bijbelformaat, zilver op snee en heeft een paginalint. Het boek telt 256 pagina’s en kost 29,95 euro.

Reageer op dit artikel