nieuws

Bolenius leidt gast rond in eigen groentetuin

Restaurant

Gasten van het Amsterdamse restaurant Bolenius van Luc Kusters en Xavier Giessen krijgen op Hemelvaartsdag eerst een rondleiding door de moestuin van het restaurant waarna ze aan tafel gaan om de groenten uit diezelfde tuin te eten.

Bolenius leidt gast rond in eigen groentetuin

Luc Kusters en Xavier Giessen begonnen de moestuin zo’n jaar geleden op een stuk braakliggende grond aan de Zuidas in Amsterdam. Op het Hemelvaart menu staan onder meer een moestuin salade met kreeft en konijn met groenten van de zuidas. De gasten hebben tijdens de rondleiding diezelfde groente in de tuin zien staan.

De groentetuin van 1 hectare ligt aan de volop in ontwikkeling zijnde Zuidas van Amsterdam. ‘Grond is in dit gebied vol kantoren en flats kostbaar en gewild goed. ‘Dit stuk lag braak en we hebben het in bruikleen gekregen’, vertelde chef-kok en mede-eigenaar Luc Kusters eerder tegen Misset Horeca.

‘We zijn enorm trots op onze tuin. ’s Ochtends geoogst, ’s middags op het bord. Het is toch een bepaalde magie.’

Ook tweesterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang realiseert een eigen moestuin voor de deur van zijn restaurant in Hoofdplaat.

Reageer op dit artikel