nieuws

Chique in Alphen aan den Rijn opent brasserie

Restaurant

Chique in Alphen aan den Rijn opent een brasserie naast het restaurant. De eetgelegenheid met de naam Unique komt in de plaats van de lounge, die volgens eigenaren Roy en Michelle Monfils te weinig rendabel was. ‘We hebben een voorbeeld genomen aan veel toprestaurants die inmiddels ook een zusje, broertje of brasserie hebben.

Chique in Alphen aan den Rijn opent brasserie

Eigenaren Roy en Michelle Monfils besloten de lounge om te bouwen tot een brasserie vanwege ‘het minimale gebruik van onze aparte ruimte’. Daarbij geïnspireerd door collega-ondernemers die (ook) een laagdrempelige(re) formule hanteren naast hun topzaak.

‘Elke meter voor ieders budget kunnen benutten. Creativiteit op de borden betekent ook creatief kunnen inkopen, combineren en omgaan met de ruimte.’ Brasserie Unique opent vrijdag 11 mei. Op de menukaart staan nieuwe en oude gerechten van het restaurant, die worden bereid in de keuken van het restaurant.

Restaurant Chique bestond in 2011 drie jaar. Eigenaren Roy en Michelle Monfils namen in de tweede helft van het vorige jaar twee nieuwe chefs aan met een verleden bij gerenommeerde bedrijven. Michelle liet MissetHoreca.nl destijds weten ‘grote ambities’ te hebben.

Reageer op dit artikel