nieuws

De Librije nieuw in Top 100 Grootste Bedrijven

Restaurant

De Librije schrijft geschiedenis in de To 100 Grootste Bedrijven en Merken 2012 van Misset Horeca. Jonnie Boer is de allereerste driesterrenkok die tot de prestigieuze ranglijst doordringt. Librije Beheer van Jonnie en Thérèse Boer komt nieuw binnen op positie 82.

De Librije nieuw in Top 100 Grootste Bedrijven

Librije Beheer staat in de ranglijst op nummer 82 met 8,4 miljoen euro omzet over 2011. Over de verwachte omzetgroei van het culinaire imperium spreekt Jonnie Boer zich niet uit. Onder Librije Beheer vallen naast de sterrestaurants De Librije en Librije’s Zusje ook het hotel, een winkel en een cateringbedrijf.

Op 3 en 4 juni steekt het echtpaar opnieuw de nek uit met de organisatie van Chefs (R)Evolution. Binnen- en buitenlandse chefs reizen af naar Zwolle om te laten zien dat Nederland culinair op de kaart staat. Investering: 400.000 euro. De beste chefs komen om hun nieuwste technieken te laten zien. Boer geeft zelf een demo samen met Sergio Herman. Naast kookdemo’s is er een BOERenmarkt, wedstrijden en wijnproeverijen.

Een andere sterrenchef uit de Top 100 is Ron Blaauw**. Hij staat met de HME Group waarvan hij culinair directeur is op nummer 66. Het tweesterrenrestaurant Ron Blaauw in Amsterdam is onderdeel van HME.

Klik hier voor de hele ranglijst Top 100 Grootste Bedrijven en Merken 2012 van Misset Horeca.

Geen abonnement en een los nummer (10 euro) bestellen? Bel of mail Louise van Huet, louise.van.huet@reedbusiness.nl, of bel 0314 349062.

Reageer op dit artikel