nieuws

De Molen* presenteert nieuwe kaart via video

Restaurant

Sterrestaurant De Molen in Kaatsheuvel presenteert haar nieuwe menukaart via een videofilm. Het leverde een stroom aan positieve reacties op van gasten en collega’s, vertelt chef-kok Wouter van Laarhoven

De Molen* presenteert nieuwe kaart via video

Op de videofilm die De Molen via een link op Twitter en in een mailing naar gasten verspreidde, kwamen reacties binnen als ‘wat gaaf’, ‘eigentijds’ maar ook ‘slimme marketing’. Er is op te zien hoe verschillende gerechten voor de nieuwe voorjaarskaart via allerlei handelingen op het bord tot stand komen.

Voor chef-kok Wouter van Laarhoven waren de opmerkingen verrassend. ‘Het is eigenlijk als een grapje ontstaan. We maken altijd foto’s van de gerechten als we bezig zijn met het samenstellen van een nieuwe kaart. Ik dacht: waarom zouden we het niet eens filmen.’

Nadat de sterchef een link op Twitter had geplaatst op 28 april, kreeg hij veel feedback van volgers. Maar ook gasten die reserveerden, complimenteerden de brigade met het videofilmpje. Of er ook meer reserveringen zijn binnen gekomen naar aanleiding van het filmpje, weet Van Laarhoven niet. ‘Dat is moeilijk te peilen.’ Wel hebben ze bij De Molen besloten om voortaan meer films te maken en een apart videokanaal te linken aan haar website. ‘We hebben al een film gemaakt over het er op een avond in onze keuken aan toe gaat.’

» Klik hier om naar de video van De Molen te gaan

Reageer op dit artikel