nieuws

Duitse collega’s vinden Sergio Herman de beste

Restaurant

Sergio Herman is in Duitsland uitgeroepen tot beste buitenlandse chef. De driesterrenchef van Oud Sluis in Sluis werd door de honderd beste Duitse chef-koks verkozen boven René Redzepi van Noma in Kopenhagen en Pierre Gagnaire van het gelijknamige restaurant in Parijs.

Duitse collega’s vinden Sergio Herman de beste

Jaarlijks kiezen de honderd beste chefs van Duitsland hun favoriete buitenlandse collega. Wie deze honderd chef-koks zijn, wordt bepaald door hun scores bij onder andere Michelin, GaultMillau en Der Feinschmecker.

De verkiezing van de beste buitenlandse chef was onderdeel van een feestelijke avond, waarin vooral Duitse chefs in het zonnetje werden gezet. Sergio Herman werd door zijn Duitse collega’s tot beste bekroond, gevolgd door René Redzepi van Noma in Kopenhagen en de Franse chef Pierre Gagnaire van het gelijknamige restaurant in Parijs.

De award voor beste Duitse chef, ‘Der Koch der Köche’, was voor Jaochim Wissler van restaurant Vendôme in Bergisch-Gladbach. Sven Elverfeld van Aqua in Wolfsburg ontving de award die hoort bij de titel Avant-garde Chef van het Jaar.

De verdere prijzen: Kevin Fehling van restaurant La Belle Epoque in Travemünde werd Talent van het Jaar, Harald Wohlfart van restaurant Schwarzwaldstube in Baiersbronn ontving de Lifetime Achievement award, Ansgar Fischer van Schwarzwaldstube werd Beste Maître d’Hotel en Gunnar Tietz van restaurant First Floor in Berlijn werd gekroond tot Beste Duitse sommelier.

Reageer op dit artikel