nieuws

Eerste lentepluk Daarjeeling-thee naar Nederland

Restaurant

Wat de Beaujolais Primeur is voor wijnliefhebbers, is volgens Simon Lévelt de eerste lentepluk uit Darjeeling voor theeliefhebbers. De koffie- en theeleverancier uit Haarlem liet deze ‘Royal First Flush’ half mei overvliegen voor haar 42 speciaalzaken in Nederland en België.

Eerste lentepluk Daarjeeling-thee naar Nederland

Jaarlijks strijden theehuizen wereldwijd om de eerste lentepluk uit Darjeeling, ook wel beschouwd als de ‘Champagne onder de theesoorten’. Ook dit jaar slaagde Simon Lévelt Koffie & Thee erin de Royal First Flush voor haar afnemers te laten overvliegen vanuit de Indiaase staat West-Bengalen.

Deze allereerste lentepluk is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar. ‘In de zomer worden de volgende lenteplukken per boot aangevoerd. Die zijn ook lekker, maar deze eerste pluk is het neusje van de zalm’, aldus de leverancier.

In de vroege lente lopen de theestruiken uit en de allereerste blaadjes worden geplukt in maart en/of april. Zaterdag 12 mei werd de eerste pluk uit Darjeeling overgevlogen voor Simon Lévelt en konden haar 42 speciaalzaken worden bevoorraad.

Reageer op dit artikel