nieuws

Frank Streefland nieuwe eigenaar Polderkeuken

Restaurant

Frank Streefland is de nieuwe eigenaar van restaurant De Polderkeuken in Stolwijk. In augustus heropent hij de eetgelegenheid waar hij ooit actief was als chef-kok als De Nieuwe Polderkeuken.

Frank Streefland nieuwe eigenaar Polderkeuken

Voor de 26-jarige chef-kok betekent het zelfstandig ondernemerschap een terugkeer op het oude nest. Frank Streefland vertrok in 2009 bij De Polderkeuken in Stolwijk, nabij Gouda, omdat ‘de benodigde versterking uitbleef’. Kort na zijn vertrek won het restaurant De Gouden Pollepel voor de regio Groene Hart.

Streefland werkt tot eind juli als chef-kok bij restaurant Scheeps in Gouda. Daar keerde hij terug, nadat hij in 2009 vertrok bij De Polderkeuken. ‘De Polderkeuken is sinds een half jaar gesloten. De eigenaar van het pand heeft mij benaderd voor de exploitatie’, aldus Streefland over zijn move.

Vanaf 17 augustus zijn gasten welkom in De Nieuwe Polderkeuken, de dag daarvoor is de officiële opening. Streefland wil er een luxe restaurant van maken, waar hij gaat werken met kwalitatief goede streekproducten.

De chef-kok vertelde na zijn vertrek bij De Polderkeuken in 2009 dat hij de ambitie had een eetconcept te starten. Dat plan is van de baan. Streefland: ‘Ik was klaar om te starten, maar mijn geldschieter haakte af.’

Reageer op dit artikel