nieuws

Nederlandse in België verkozen tot beste sommelier

Restaurant

De Nederlandse Jennifer Silvius is in België verkozen tot beste sommelier van het land De 27-jarige wijnkenner werkt bij restaurant De Kristalijn in het Belgische Genk. Voor het eerst sinds het bestaan van de verkiezing is een vrouw tot winnaar benoemd.

Nederlandse in België verkozen tot beste sommelier

Silvius kreeg de titel van beste sommelier op het GaultMillau Antwerp Wine Event. De titel gaat naar de Nederlandse omdat Silvius ‘bijzonder sterk is in het maken van harmonie tussen wijnen en gerechten en ze voelt ook heel goed haar gast aan.’

De winnares zei na afloop zeer vereerd te zijn dat ze Beste Sommelier van België is. Silvius, werkt sinds mei vorig jaar bij De Kristalijn in Genk. ‘Blijkbaar zijn de mensen gecharmeerd door mijn uitleg bij wijnarrangementen en mijn wijnkennis.’

Silvius is sinds haar negentiende professioneel sommelier. ‘Op mijn vijftiende ben ik in de horeca terechtgekomen en daar is mijn liefde voor wijn ontstaan.’

Reageer op dit artikel