nieuws

Oud Sluis verliest sommelier De Buck

Restaurant

Benjamin de Buck heeft driesterrenrestaurant Oud Sluis verlaten. De 23-jarige sommelier is sinds enkele weken niet meer werkzaam in het bedrijf van Sergio Herman. Beide partijen hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan, laat Herman weten.

Oud Sluis verliest sommelier De Buck

Gastheer Michel Herman reageert verbolgen op de berichtgeving in De Telegraaf over het vertrek van De Buck. In het Stan Huygens Journaal in die ochtendkrant staat te lezen dat de jonge sommelier zijn baan is kwijtgeraakt doordat hij de afgelopen maanden enkele ongelukken zou hebben veroorzaakt en zelfs op de politie zou zijn ingereden. ‘Dat slaat nergens op’, zegt Herman. ‘Ik heb echt geen idee waar dat verhaal vandaan komt.’

Volgens Herman klopt het wel dat De Buck wel eens ‘wat gehad heeft’, zoals iedereen wel eens heeft, en dat hij zich ook een enkele keer heeft ziekgemeld. Maar dat dit de reden voor ontslag is, ontkent hij stellig. ‘Dat zou belachelijk zijn.’

Furieus

Ook Sergio Herman is furieus om de berichten in De Telegraaf, waar volgens hem geen moer van klopt. ‘Ik heb enorm veel respect voor die jongen. Hij heeft hier jaren keihard gewerkt en daar ben ik hem dankbaar voor. Het doet me pijn hem te zien vertrekken, maar het is zijn keuze. Het heeft medische gronden, meer wil ik er niet over kwijt. Het is iets tussen mij en hem, dat gaat verder niemand een bal aan.’

De Buck is al enkele weken weg en woont intussen weer in België. Zijn werk bij Oud Sluis is overgenomen door Lotte Wolf, die al sommelier was naast De Buck. Ook Michel Herman treedt wat meer op de voorgrond in het restaurant.

Michel Herman: ‘Ik baal echt van dit verhaal. Er worden wel vaker indianenverhalen over ons geschreven, zoals recent met die brief die wij zouden uitdelen. Benjamin verdient dit ook niet.’

Reageer op dit artikel