nieuws

Oud-winnaar Mijn Restaurant wil Michelinster

Restaurant

Het heropende Dell’Anno in Kortrijk gaat voor een Michelinster. Het restaurant won in 2009 Mijn Restaurant, de Belgische variant op Mijn Tent is Top, maar ging een jaar na de zege failliet. De nieuwe eigenaren gaan verder onder dezelfde naam.

Oud-winnaar Mijn Restaurant wil Michelinster

Claudio Dell’Anno en Xavier Pauwaert zetten Dell’Anno in de markt, nadat ze in 2009 Mijn Restaurant wonnen, schrijft Knack.be. Dit tv-programma kan worden gezien als de Belgische variant op Mijn Tent is Top met Herman den Blijker. ‘Dell’Anno zat vol en ging een jaar later toch failliet. De curator is nog op zoek naar geld dat bij de faling verdween’, aldus het artikel.

In het heropende Dell’Anno zijn de financiële touwtjes in handen van Alain Vandesande. Hij liet een gedeelte herinrichten, verbeterde de akoestiek en legde een tuinterras aan. Op het dak is bovendien een loungeterras, en er is een loungebar met eigen ingang.

De nieuwe chef-kok is Steven Neirynck, maître d’hotel is Thijs Coessens. Zij werkten als duo tien jaar samen in ’t Oud Konijntje in Waregem en hebben de ambitie om in Dell’Anno een Michelinster te koken. Ze omschrijven de keukenstijl in het artikel als ‘traditioneel in een modern jasje’.

Reageer op dit artikel