nieuws

Peter Goossens*** in 2012 niet meer op tv

Restaurant

Peter Goossens is in 2012 niet meer op televisie te zien. De Belgische driesterrenchef gaat zich de rest van het jaar concentreren op zijn restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem en zijn familie, zo meldt Knack.be.

Peter Goossens*** in 2012 niet meer op tv

Door het besluit van de Belgische driesterrenchef is het vtm-programma De Beste Hobbykok van Vlaanderen uitgesteld tot 2013, aldus Knack.be. Dit kookprogramma presenteert Goossens samen met zijn Nederlandse driesterrencollega Sergio Herman.

Hoewel uitstel tot in 2013 een domper is voor vtm, het populaire kookprogramma zou in het najaar tegenwicht moeten gaan bieden aan de programma’s van de concurrenten, heeft de omroep er niet voor gekozen een vervanger aan te stellen. Volgens Knack vanwege de dynamiek tussen beide sterrenchefs, die maakt het programma.

Ook voor Njam! heeft het consequenties. Goossens is aandeelhouder van de culinaire zender, die hij samen met Studio 100 oprichtte. Opnamen van nieuwe afleveringen van Meesterlijke Klassiekers en De Dagschotel zijn recent afgerond en worden nog uitgezonden. De sterrenchef blijft wel betrokken bij de zender.

Hof van Cleve

Driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem en zijn privéleven worden de komende maanden de belangrijkste aandachtsvelden. Op beide vlakken moest Goossens de afgelopen periode de nodige tegenslagen verwerken.

Maandag 30 april zakte het restaurant liefst 27 plaatsen in de World’s 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine. Met zijn 42e plek is de eetgelegenheid niet langer het beste restaurant van de Benelux. Die eer is aan Sergio Herman, die met Oud Sluis in Sluis op plaats 21 staat.

Ondanks die daling blijft Hof van Cleve wel het enige Belgische restaurant in de top 50, waarin Peter Goossens nu al voor het zevende opeenvolgende jaar staat genoteerd. Nog steeds een prestatie van formaat.

In januari raakte Goossens gewond tijdens een ongeluk en twee maanden later trok hij zich terug als voorzitter van de jury van de kookwedstrijd om de Bocuse d’Or, omdat hij volgens diverse media zou kampen met oververmoeidheidsverschijnselen. Knack meldt in het artikel dat de Belgische chef op dat vlak aan de beterende hand zou zijn.

Reageer op dit artikel