nieuws

Seatme komt met Dining Deals en wil Groupon aanvallen

Restaurant

Reserveringsplatform Seatme wil de aanval openen op kortingssite Groupon. Seatme start met Dining Deals en presenteert aanbiedingen van restaurants met een luxe vijf tot zevengangenmenu voor 40 procent korting.

Seatme komt met Dining Deals en wil Groupon aanvallen

Het gaat om deals die een maand worden aangeboden en waarbij gasten kosteloos kunnen reserveren. ‘Het grote voordeel voor restaurants die deelnemen aan een Seatme Dining Deal zijn de transparante en voordelige voorwaarden’, aldus Wout van der Wijk, chief executive officer van Seatme.

Bij Seatme Dining Deals betalen restaurants een reserveringsfee van 3,50 euro per persoon. Van der Wijk: ‘Restaurants hoeven dus niet ook nog eens 50 procent van de aangeboden korting aan Seatme te betalen, een constructie die bij veel kortingsites zoals Groupon gebruikelijk is’.

Volgens Seatme kan een restaurant op deze manier een kortingsdeal nog scherper maken en houdt het bovendien meer over. ‘Het andere voordeel van de Seatme Dining Deals is het uitgebreide en gerichte gastenbestand waar de kortingsmailing naar verstuurd wordt’, aldus Van der Wijk.

Verder stelt Seatme dat is gebleken dat gasten daadwerkelijk terugkomen. Van der Wijk: ‘Het probleem met Groupon is dat gasten niet snel terugkeren, maar liever opnieuw een andere deal afwachten’.

Op dit moment worden de Seatme Dining Deals aangeboden in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In de nabije toekomst moeten Utrecht, Leiden, Haarlem en andere grote steden volgen.

Reageer op dit artikel