nieuws

Sterrestaurant Frouckje State komt met eigen kaas

Restaurant

Frouckje State in het Friese Ryptsjerk nabij Leeuwarden komt met een eigen kaas. Het gaat om een barbecue-mosterdkaas dat verkocht wordt vanuit het sterrestaurant en vanuit twee Jumbo-supermarkten in de buurt.

Sterrestaurant Frouckje State komt met eigen kaas

De kaas wordt gemaakt bij boerderij Johannahoeve in de buurt van Ryptsjerk. ‘We betrekken melk en yoghurt van de boerderij en kwamen op het idee een kaas te maken’, aldus patron-gastheer Tom van der Heijde van Frouckje State.

De nieuwe kaas is een rauwmelkje kaas met barbecue-mosterdsmaak. Van der Heijde verwacht op jaarbasis zo’n vijfhonderd tot zeshonderd kazen te verkopen. ‘Het is geen massaproduct. We zien het als verlengstuk van onze service’.

Sinds kort wordt de kaas verkocht. Frouckje State denkt nu na over het maken van een bijpassende dipsaus. ‘Met de dip wordt de kaas nog meer een verlengstuk van Frouckje State’, aldus Van der Heijde.

Reageer op dit artikel