nieuws

Titelverdediger Jan Smink door naar kwartfinale Zilveren Champignon

Restaurant

De winnaar van de Zilveren Champignon 2011, sous-chef Jan Smink van De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag, heeft op 8 mei de vijfde voorronde van de Zilveren Champignon gewonnen. Hij gaat door naar de kwartfinale.

Titelverdediger Jan Smink door naar kwartfinale Zilveren Champignon

Ook Jermain de Rosario van de Lindehof in Nuenen wist zich te plaatsen voor de kwartfinale. De deelnemers moesten vier gangen koken met champignons en ingrediënten uit de blackbox. Dit keer waren dat halsbroodje van het kalf ( deel van de nek) en gamba’s.

De jury was dit keer in handen van Peter Velthuizen van Sodexo, Matijs Jacobs van De Beejekurf in Venray en vaste juryvoorzitter Hein Willemsen. Wedstrijdsecretaris is Peter Zandboer.

Jan Smink is in het wedstrijdcircuit geen onbekende. Hij was commis van Meesterkok Marco Poldervaart (De Fuik, Aalst) bij de Bocuse d’Or in Lyon 2011 en Genève 2010. In 2011 was hij de best geslaagde sterklasser. De sterklas leidt talentvolle, jonge koks op en geldt als een voorbereiding naar het examen van SVH Meesterkok.

Reageer op dit artikel