nieuws

Twaalfde editie Keukenfeest Euro-Toques

Restaurant

Euro-Toques Nederland houdt in de eerste week van juni voor de twaalfde keer het ‘Feest van de Keuken’. Meer dan honderd restaurants doen mee aan de actieweek, waarin een speciaal menu of gerecht wordt gepresenteerd waarin zoveel mogelijk producten uit de omgeving worden gebruikt.

Twaalfde editie Keukenfeest Euro-Toques

De actie is een afgeleide van de internationale ‘Fête de la Cuisine’ van Euro-Toques Internationaal. Dit mondiale Feest van de Keuken wordt traditioneel gehouden in de laatste week van mei. Vanwege Pinksteren is de actie in Nederland verplaatst.

‘Van 4 tot en met 8 juni wordt aandacht besteed aan de vier belangrijkste uitgangspunten van de vereniging’, schrijft Euro-Toques. ‘Vers, seizoensgebonden, ambachtelijk en uit de streek. En vaak tegen een aantrekkelijke prijs, omdat wordt samengewerkt met de leveranciers.’

In tegenstelling tot andere restaurantweken is deelname gratis en wordt alleen gevraagd de doelstellingen van Euro-Toques te respecteren, ze schrijft de organisatie. Alle deelnemers zijn te vinden op de website van het samenwerkingsverband.

Reageer op dit artikel