nieuws

Bier populairder in Belgische restaurants

Restaurant

Bijna eenderde van de Belgen drinkt bier in een restaurant. Vijf jaar geleden verkoos nog maar 18 procent van de Belgen bier boven wijn. Dat blijkt uit de jaarlijkse Bierbarometer van de Belgische Brouwers.

Bier populairder in Belgische restaurants

‘Bier heeft duidelijk zijn plaats verworven als aperitiefdrank, maar ook bij de maaltijd winnen we terrein. Sterrenchefs als Peter Goossens hebben dat gepromoot en anderen volgen’, aldus directeur Sven Gatz van de Belgische Brouwers in de Belgische krant De Standaard.

Verder blijkt uit de Bierbarometer dat Belgen vaker thuis bier drinken als gevolg van de prijsstijgingen. Gatz hierover: ‘De prijs van koffie of flessenwater is veel meer gestegen dan die van pils, maar blijkbaar ergert de consument zich vooral als het bier duurder wordt. Hetzelfde geldt voor frieten en aardappelen’.

Reageer op dit artikel