nieuws

De Linthorst in Havelte wint Herrie XXL

Restaurant

922.000 mensen hebben De Linthorst in Havelte dinsdagavond 5 juni de finale van Herrie XXL zien winnen. Het Drentse restaurant versloeg in de laatste uitzending van het RTL 4-programma Weduwe van der Toorn uit Scheveningen en ontving een cheque van 25.000 euro.

De Linthorst in Havelte wint Herrie XXL

De finale van Herrie XXL eindigde met 922.000 kijkers op de negende plaats in de dag top 25. Ter vergelijk: het best bekeken programma van dinsdag 5 juni was het Journaal van 20.00 uur met ruim 1,6 miljoen kijkers.

Na een wekenlange strijd bleven in de finale van RTL 4-programma twee restaurants over: Weduwe van der Toorn uit Scheveningen en het Drentse restaurant De Linthorst in Havelte. Maandag 4 juni moesten zij hun laatste opdracht uitvoeren en kreeg de winnaar aan het eind van de avond bezoek van Herman den Blijker.

De tv-uitzending van de finale was dinsdagavond om 21.30 uur op RTL 4. Het eindoordeel werd gedaan door Herman den Blijker, Willem Reimers, Casper Reinders en Martin Ozinga (chef-kok van restaurant Las Palmas in Rotterdam).

Reageer op dit artikel