nieuws

Edwin Kats keert terug naar Nederland

Restaurant

Topkok Edwin Kats is terug in Nederland. De chef die lang voor La Rive kookte, vertrok in 2008 naar Beiroet om twee jaar later door te vliegen naar China naar het InterContinental hotel in Nanjing. Kats keert terug naar zijn geboortegrond vanwege de scholing voor zijn vierjarige zoon.

Edwin Kats keert terug naar Nederland

Edwin Kats, net terug uit China, heeft nog geen nieuwe baan in Nederland. ‘Ik ben echt net een paar dagen hier en ga me eerst eens rustig oriënteren. ‘Ik sta in principe voor alles open en ook een eigen zaak is een optie.’

De reden dat Kats na ruim twee jaar terugkeert uit China is de opleiding voor zijn vierjarige zoon. ‘Hij zou naar een internationale school moeten en dat is een erg kostbare aangelegenheid. Voorheen waren dat benefits voor expats en werden de kosten betaald door je werkgever, maar nu niet meer. Daar komt bij dat je toch je vrienden en familie mist als je zo ver van huis bent.’

De chef-kok en zijn gezin hebben in Amsterdam hun oude woning weer betrokken. ‘Hadden we nooit verkocht, maar verhuurd.’ Kats laat desgevraagd aan Misset Horeca weten dat hij niet de opvolger wordt van Aurélien Poirot bij vijfsterrenhotel The Grand in Amsterdam. Executive chef Poirot vertrok eerder dit jaar naar Bangkok.

Kats vertrok in 2008 uit Nederland naar het InterContinental Hotel Phoenicia in Beiroet, Libanon. In maart 2010 gaat Kats vervolgens aan de slag in het nieuw te openen InterContinental Hotel in de Chinese stad Nanjing. Daar schopt hij het tot Director of Food&Beverage. Een functie waarin hij ruim driehonderd mensen aanstuurde.

Kats begon zijn culinaire loopbaan bij Cas Spijkers in Oisterwijk, bij Restaurant de Swaen.

Reageer op dit artikel