nieuws

Heinz Reitbauer gaart vis in bijenwas

Restaurant

De Oostenrijkse tweesterrenkok Heinz Reitbauer maakte zondag tijdens Chefs (R)Evolution indruk met een bijzondere manier van visbereiding. Reitbauer kreeg de zaal aan zijn lippen met zijn in bijenwas gegaarde vis.

Heinz Reitbauer gaart vis in bijenwas

De kok van restaurant Steirereck in Wenen was een van de drie topkoks die een masterclass gaf tijdens Chefs (R)Evolution op zondag 3 juni in Zwolle.

Reitbauer ging aan de gang met tot 85 graden verwarmde en daardoor vloeibare bijenwas. De vloeistof goot hij in een mal over een visfilet, waarna de vis in tien minuten gaarde. Vervolgens brak hij de uitgeharde bijenwas doormidden, waarna de gegaarde vis uit de vorm kon worden gehaald.

Het was één van de hoogtepunten tijdens de eerste dag van Chefs (R)Evolution. Naast Reitbauer verzorgden ook de Belgische topkok Gert de Mangeleer van Hertog Jan*** en Thomas Bühner van La Vie*** een masterclass. De Mangeleer viel op door zijn intensieve gebruik van groente uit eigen tuin en Bühner gaf de zaal een ‘wow-gevoel’ door gerechten te serveren die uitblonken in variatie en aantal van smaken en texturen.

Reageer op dit artikel