nieuws

Lancering eigen olijfolie De Librije op Chefs (R)evolution

Restaurant

In het bijzijn van tal van Nederlandse sterchefs is op 4 juni in de kookschool van Librije’s Hotel de eigen olijfolie van Jonnie en Thérèse Boer, Eek & Eulie gepresenteerd.

Lancering eigen olijfolie De Librije op Chefs (R)evolution

Met het inschenken van het eerste proefglas olijfolie door Thérèse Boer voor producent José Valderrama, Fred ten Kroode die de olijfolie in Nederland aan de man brengt en Meesterkok Cees Helder, was de lancering een feit.

Workshop met Cees Helder

Voorafgaand aan het officiële moment vond er in de kookschool van Librije’s Hotel een workshop plaats met Nederlandse sterrenkoks en culinair journalisten onder leiding van Meesterkok Cees Helder.

(Ster)chefs als François Geurds, Margo Reuten, Erik van Loo, Mario Ridder, Jannis Brevet, Erik de Boer, Alain Alders, Jan Subecki, Jarno Eggen, Wilco Berends en Luc Kusters namen deel aan de workshop. Zij moesten samen met een journalist twee gerechten van Helder bereiden. Het hele gezelschap was daarna getuige van de lancering van de olijfolie. Ook de Spaanse driesterrenchef Elena Arzak en Sergio Herman maakten daarbij hun opwachting.

Spaanse gasten

De olijfolie met de naam Eek & Eulie is geproduceerd door de Spaanse producent Valderrama. Eigenaar José Valderrama, de Spaanse landbouwattaché en de ambassadeur van Spanje in Nederland waren speciaal voor de lancering van de huisolijfolie naar Zwolle gekomen.

De olie is gemaakt van arbequina-olijven en is eind vorig jaar geoogst. Het gaat om extra virgine olijfolie. Het Eek & Eulie-merk  wordt in restaurant De Librije en Librije’s Zusje gebruikt. De olie is verder te koop in flessen van 750 ml bij Librije’s winkel in Zwolle, een aantal speciaalzaken en via www.librijeswinkel.nl en www.valderrama.nl

Reageer op dit artikel