nieuws

Luc Kusters SVH Meesterkok

Restaurant

Luc Kusters is vrijdag 15 juni geslaagd voor zijn SVH Meestertitel. De chef-kok van het Amsterdamse restaurant Bolenius noemt zijn nieuwe titel een tastbare, blijvende mijlpaal.

Luc Kusters SVH Meesterkok

Voor de patron-cuisinier van Bolenius was de meestertitel een lang gekoesterde wens. Al voor hij samen met compagnon Xavier Giessen het Amsterdamse restaurant begon, werkte hij aan het bereiken van de titel. ‘Het is een traject dat al tijdens mijn tijd bij Le Cirque is ingezet. Maar dat liep toen anders helaas omdat Le Cirque stopte.

Op vrijdag 15 juni legde Kusters zijn meesterproef af. Hij deed dit onder toeziend oog van André van Doorn en Cees Helder. ‘Ze waren ’s ochtends om tien uur hier en ’s avonds net na twaalf uur hoorde ik dat ik was geslaagd!’

Naast een a la carte lunch en een acht gangen diner, kregen de twee examinatoren ook een rondleiding door de moestuin van Bolenius. Hier kregen Van Doorn en Helder zoete hapjes van groente vergezeld door kamillethee van kamille uit de eigen tuin.

N iet alleen de kookkunsten van Kusters werden onder de loep genomen tijdens de meesterproef, ook zaken als pr, automatisering, de boekhouding en de financiële resultaten zijn getoetst.

Voor de inauguratie van Kusters als SVH Meesterkok is nog geen datum vastgelegd.

Reageer op dit artikel