nieuws

Nederlandse actie om Parmigiano-kaas te redden

Restaurant

Ruim een half miljoen originele Parmigiano Reggiano’s dreigen ‘te worden gesmolten tot smeerkaas’ als gevolg van de aardbevingen in Noord-Italië. Vanuit Nederland is er een actie gestart om de Italiaanse kaasboeren een hart onder de riem te steken.

Nederlandse actie om Parmigiano-kaas te redden

De Italiaanse regio Emilia-Romagna is voor de tweede maal in korte tijd getroffen door een aardbeving. In dit gebied, waar onder meer de befaamde Parmigiano wordt gemaakt, dreigen 550.000 van deze parmezaanse kazen verloren te gaan.

Door de aardschokken zijn de kazen beschadigd en is het rijpingsproces onderbroken. Bovendien is opslag van deze kazen in Italië momenteel een groot probleem. Het Nijmeegse bedrijf Twee Personen heeft een optie op een grote partij van deze ‘beschadigde kazen’. 
Wanneer honderd geïnteresseerden een bedrag van 25 euro betalen, zijn de kosten voor het transport van Italië naar Nederland gedekt. Op een centraal gelegen locatie in Nederland zullen de kazen dan aan de kopers worden uitgereikt. Dat zal gebeuren in een gezellige, Italiaanse sfeer.

De Nijmeegse ondernemers Samuel Sanders en Raymond Janssen van het bedrijf Twee Personen hebben speciaal een website in het leven geroepen om de kaasactie van de grond te krijgen. Via www.red-een-kaas.nl kunnen belangstellenden hun donatie plaatsen.

Reageer op dit artikel