nieuws

Politie bij Parkheuvel** voor Erik van Loo ‘principezaak

Restaurant

Tweesterrenchef Erik van Loo schakelde de politie in nadat twee gasten een aperitief, waarvan zij dachten dat het bij een arrangement inbegrepen was, niet wilden betalen. ‘Het gaat me niet om de twintig euro die ik misloop, maar om het principe. Als je iets bestelt en het consumeert moet je het ook betalen.

Politie bij Parkheuvel** voor Erik van Loo ‘principezaak

Erik van Loo is stellig tegenover Misset Horeca. ‘De essentie is simpel. Je bestelt iets, consumeert het en dan wil je opeens niet afrekenen. Daar kom je nergens mee weg.’ Parkheuvel kreeg echter geen gelijk van de politie. ‘De geroepen agent vond dat de gasten al voldoende hadden betaald voor hun diner! Te gek toch? Daar gaat het gewoon niet om.’

De gasten verzilverden een Bronzen Pluim ter waarde van 250 euro. Deze is goed voor een viergangen Signature menu, inclusief wijnarrangement voor 2 personen. Een aperitief valt hier niet onder, de gasten waren in de veronderstelling dat het wel zo was. ‘Ze gaven toe dat ze een colaatje wel zouden hebben betaald, omdat dat drankje duidelijk buiten het arrangement valt,’ aldus Van Loo.

Imagoschade? Ik sta in m’n recht!

De zaak kwam aan het rollen nadat de betreffende gasten het voorval meldden in een recensie op internet. Dit pikte het AD op en zo kwam het incident in de publiciteit.. Op de vraag of Erik van Loo niet bang is voor imagoschade, antwoordt de chef bijna boos dat het voor hem gaat om het principe. Overal moet je bestelde spullen afrekenen. Ook bij mij. En dan moet ik bang zijn voor imagoschade? Zo zit de wereld toch hopelijk niet in elkaar.’

Toch zegt Van Loo het een volgende keer anders te doen. ‘Ik beschouw het nu ook maar als een leermoment. We moeten gewoon nog duidelijker zijn naar onze gasten toe wat wel of niet onder het arrangement valt.’

Van Loo kan zijn gelijk nog proberen te halen bij een rechter. Deze stap gaat de tweesterrenchef vermoedelijk niet zetten. ‘Mijn advocaat heeft het wel geopperd omdat de kans groot is dat we winnen, maar ik wil er die energie niet meer insteken.’

Reacties Twitter

Van Loo krijgt op Twitter van veel collega’s gelijk, maar niet alle chefs staan achter het inschakelen van de politie.
@Antichic_: Te gek voor woorden. Aanpakken die gasten ! Word dit vervolgd @parkheuvel?
@Antichic_: Dus iedere gast die de voorwaarden niet leest hoeft niks te betalen omdat ze t verkeerd begrepen???
@d_ofmagnolia:uit respect voor de chef en zijn team zou je bij wijze van ‘fooi’ de drankjes al afrekenen #grouponvolk
@eetbelevingen: Afschuwelijk hoor die mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten
@chefbertus: tja jongens wat is wijsheid ! Gewoon eruit flikkeren en niet over nadenken
@RestaurantML we leven in een raar land, omgekeerde wereld?
@Bramfaber: Wat een gedoe om twee glazen wijn! Leer voor de volgende keer, gewoon even melden dat ’t er niet bij in zit :-)
@nivenkunz: wel goedkope reclame! #20euro

Reageer op dit artikel