nieuws

Restaurant Mirabelle in Breda ontruimd

Restaurant

Het bekende Bredase restaurant Mirabelle is ontruimd. Oorzaak zou een huurbetalingsachterstand zijn. De exploitant van het restaurant hoopt op een doorstart.

Restaurant Mirabelle in Breda ontruimd

Maandag 4 juni is het restaurant leeggehaald. De vrijdag ervoor werd de ontruiming al aangekondigd in de lokale media. Na de ontruiming heeft de pandeigenaar de sloten van het gebouw vervangen.

Aan de ontruiming ging een rechtszaak vooraf. Op 11 mei besliste de rechter dat de exploitant het pand binnen veertien dagen moest verlaten. Ed Splinter van Santé Group betaalde geen huur meer omdat er volgens hem sprake is van achterstallig onderhoud aan het pand.

In de regionale krant BN/De Stem laat Splinter weten te denken aan een doorstart. ‘Ik kan er op dit moment nog niets over zeggen, maar we zijn er druk mee bezig’, aldus Splinter in de regionale krant.

Mirabelle kijkt terug op roerige tijden de laatste jaren. In 2009 ging het restaurant failliet en begin 2010 maakte het een herstart. Begin dit jaar kwam het restaurant in het nieuws vanwege een opvallende actie met waardecheques. Wie in de maand januari 150 euro op de restaurantrekening stort, krijgt een waardecheque van 250 opgestuurd om te besteden voor een diner, receptie, bedrijfsborrel of vergadering in het bedrijf.

Reageer op dit artikel