nieuws

Sergiology van Sergio Herman maandag uit

Restaurant

Vandaag, maandag 18 juni, presenteert driesterrenchef Sergio Herman Sergiology. Geen kookboek maar een document over de inspiratiebronnen van de chef van restaurant Sluis in Oud Sluis. Hij noemt het zelf zijn magnum opus: z’n grootste werk.

Sergiology van Sergio Herman maandag uit

Chef-kok Sergio Herman: ‘Sergiology gaat over alles wat mij gebracht heeft waar ik nu ben. Dat zijn mijn grootste inspiratiebronnen zoals citrusvruchten en de zee, maar ook kunstenaars als Anton Corbijn en Luc Tuymans, ontwerpers als Studio Job en Piet Boon, collega-chefs als Rene Redzepi en Marco Pierre White en natuurlijk mijn vrouw Ellemieke.’

Inspiratiebronnen

Het boek bevat naast foto’s ook geluidsfragmenten die je via een bijgeleverde koptelefoon kunt beluisteren. ‘Terwijl je naar de foto’s in het boek kijkt, hoor je de inspiratiebronnen van Herman vertellen over hun leven en werk. Het is alsof je een tentoonstelling bezoekt waar je via een koptelefoon informatie krijgt over het werk.’

Sergio Herman zelf komt ook aan het woord. Hij praat over de gerechten die hij speciaal voor het boek bedacht. Over de constante druk van vernieuwing en originaliteit. Maar ook over zijn jeugd, zijn kinderen, Ibiza en zijn toekomstplannen.

Sergio Herman maakte Sergiology dat naast foto’s ook audio bevat, samen met fotografen Tony Le Duc (gerechten) en Stephan Vanfleteren (portretten). Het boek zit in een box van zwart linnen. Er zijn 2000 Nederlandse exemplaren verkrijgbaar, 500 in het Engels. Het boek zou in eerste instantie in maart verschijnen, maar liep enkele maanden vertraging op.  Tony le Duc is naast fotograaf ook mede-eigenaar van de uitgever Minestrone waarvan Sergio Herman zelf compagnon is.

Antwerpen

Sergiology wordt maandagmiddag 18 juni gepresenteerd in het Felix Pakhuis in Antwerpen. Tegelijkertijd wordt er een tentoonstelling geopend met beelden uit het boek. De fototentoonstelling is vrij te bezoeken vanaf dinsdag, 19 juni tot en met zaterdag, 18 augustus 2012.

Reageer op dit artikel