nieuws

Sterwijnenthuis.nl internationaal met Ramsay en Noma

Restaurant

Gijs den Hollander, een van de initiatiefnemers van Sterwijnenthuis.nl, gaat online ook wijnen verkopen van toprestaurants in het buitenland. Op de website VinduChef.nl kunnen bezoekers terecht voor onder meer wijnen uit het assortiment van Noma in Kopenhagen en Gordon Ramsay in Londen.

Sterwijnenthuis.nl internationaal met Ramsay en Noma

Initiatiefnemer Gijs den Hollander denkt niet dat de buitenlande chefs bezwaar maken tegen zijn nieuwe initiatief. ‘Ik denk dat deze restaurants goed begrijpen dat het niet hun wijnen zijn, maar die van de châteaux.’

VinduChef.nl is woensdag 27 juni gelanceerd, iets meer dan een jaar na de start van Sterwijnenthuis.nl. Op de nieuwe website staan volgens Den Hollander meer dan honderd wijnen van internationale twee- en driesterrenrestaurants, die ook per fles zijn te bestellen.

Ook nu voor prijzen, die (veel) lager liggen dan de verkoopprijs in de betreffende restaurants. Den Hollander wil geen namen noemen van leveranciers. ‘Omdat de druk op Nederlandse importeurs van restaurants om niet met Sterwijnenthuis.nl samen te werken, zo groot is. We werken inmiddels ook samen met buitenlandse partijen, waarvan we rechtstreeks importeren.’

Sterwijnenthuis.nl en VinduChef.nl zijn initiatieven van de ondernemers Gijs den Hollander, Dick Kremers en Patrick van Loon.

Reageer op dit artikel