nieuws

Tamara de Borst wint Topchef: De 12 Provincies

Restaurant

Tamara de Borst heeft Topchef: De 12 Provincies gewonnen. De chef-kok van Het Bosch in Amsterdam, die deelnam namens de provincie Utrecht, werd in de eindstrijd tot winnaar uitgeroepen. De Borst krijgt voor haar zege een cheque van 25.000 euro.

Tamara de Borst wint Topchef: De 12 Provincies

De finale van Topchef: De 12 Provincies 2012 werd bekeken door 267.000 mensen. Zij zagen hoe de 34-jarige Tamara de Borst uit Harmelen in de eindstrijd afrekende met haar concurrenten. De kandidaten moesten een driegangendiner presenteren aan de chefs Robert Kranenborg en Julius Jaspers en Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

Vorig jaar won Tim Ringers Topchef: De 12 Provincies. Hij was kandidaat namens Groningen en werkte destijds bij Herberg de Loohoeve in het Drentse Schoonloo. In februari 2012 verhuisde Ringers naar keuken van Ivy, het Rotterdamse sterrestaurant van François Geurds.

Reageer op dit artikel