nieuws

Topchefs koken voor Johannes van Dam

Restaurant

Tien restaurants in Amsterdam koken op één avond hetzelfde menu. Onder hen sterzaak Lastage. Maar ook Bordewijk, Toscanini, De Compagnon en Beddington doen mee. De culinaire avond moet bijdragen aan de realisatie van de documentaire ‘De keuken van Johannes’, een film van Bianca Tan over eetgoeroe Johannes van Dam.

Topchefs koken voor Johannes van Dam

Het menu dat de tien deelnemende Amsterdamse restaurants op maandag 18 juni serveren is bedacht door Johannes van Dam en de opbrengst van de avond is voor de film ‘De keuken van Johannes’.

De initiator van dit evenement is topchef Wil Demandt van het Amsterdamse Bordewijk, die de film een warm hart toedraagt. Demandt: ‘Johannes van Dam is een van de weinige culinair journalisten die a) onderlegd is en b) een stempel heeft gedrukt op restaurant eten en hoe je over eten denkt en schrijft. De Dikke van Dam is niet voor niets zo goed verkocht… Hij neemt je mee aan de hand door culinair wonderland. Op z’n schoolmeesters dingen tot op het bot uitzoeken.’

Naast Lastage van Rogier van Dam en Bordewijk doen ook A la Ferme, Beddington, De Compagnon, Gebr.Hartering, Toscanini, Restaurant As, Rijsel en Zuid-Zeeland mee aan deze actie.

Op het menu staat onder andere makreel, asperges en  lam.

De kosten voor het diner zijn 100 euro per couvert, inclusief wijnen. Alle gasten die komen dineren komen op de aftiteling. Kaarten voor dit evenement zijn beschikbaar via  www.de keuken van johannes.nl.

Reageer op dit artikel