nieuws

Wetenschappers maken jurk van wijn

Restaurant

Wetenschappers aan een universiteit van West-Australië zijn er in geslaagd een jurk te maken van rode wijn. Parfum opdoen is niet overbodig voor draagsters van de jurk die gekenmerkt wordt door een penetrante wijngeur.

Wetenschappers maken jurk van wijn

De wetenschappers hebben een stof gecreëerd op basis van rode wijn. Dankzij acetobacteriën wordt de wijn omgezet in een cellulose stof, Micro’Be genaamd, die zelf verder groeit.

Goed nieuws voor vrouwen die meer van witte wijn of bier houden: ook deze dranken zijn geschikt om de stof te maken. Tijdens een avondje uit kan je dus voortaan pronken met een unieke wijn- of bierjurk. Al is de kans groot dat mensen in een boogje om je heen lopen. Het ontwerpt ruikt immers naar drank. Misschien meer iets voor Lady Gaga.

Reageer op dit artikel