nieuws

Winnaars huiswijncompetitie 2012

Restaurant

Merlet in Schoorl, Muller in Groningen, Kasteel ter Worm in Heerlen, en De Zwaan in Etten-Leur zijn in de prijzen gevallen in de Huiswijncompetitie van 2012. De restaurants wonnen een prijs in de categorie ‘Elite’.

Winnaars huiswijncompetitie 2012

De beste aperitief witte huiswijn van Nederland van 2012 schenkt Kasteel Ter Worm in Heerlen. Het is een Chardonnay, Domaine Maurel, IGP Pays d’Oc, Frankrijk 2011. Deze wijn schenkt Ter Worm voor 4,85 per glas. Importeur van de wijn is Suater uit Maastricht.

De beste gastronomische witte huiswijn is te proeven bij sterzaak Muller in Groningen. Het is een Chasselas Vieilles Vignes, Bernard Schoffit, Alsace, Frankrijk 2010 en wordt naar Nederland gehaald door J. Bart. De wijn kost bij Muller 5,50 per glas.

Dezelfde prijzen zijn ook toegekend voor de rode wijnen. De beste aperitief rode huiswijn schenkt Merlet uit Schoorl. Het is een Château Champs des Soeurs, Fitou, Frankrijk 2010 die op de kaart staat voor 4,75 per glas. Merlet betrekt de wijn van Okhuysen uit Haarlem.

De Zwaan uit Etten-Leur schenkt ten slotte de beste gastronomische rode huiswijn. De wijn die via La Persistance in Breda bij De Zwaan komt is een Caringole, La Croix Belle, IGP Côtes de Thongue, Frankrijk 2010. Een glas van deze prijswinnaar kost

De Proefschrift Huiswijncompetitie 2012 is maandag 4 juni gehouden bij De Librije in Zwolle. Het is een initiatief van The Wine & Food Association. Klik hier voor alle prijswinnaars van de diverse categorieën en regio’s.

Reageer op dit artikel