nieuws

Zarzo-Habraken van Ivy* wil failliet LN2 overnemen

Restaurant

Het trendy concept LN2 in Eindhoven is dicht. Chef-kok Ryan Bahadoer is er volgens zijn vader, Soenil Bahadoer van De Lindehof* in Nuenen, niet in geslaagd de zaak tot een succes te maken. Adrian Zarzo-Habraken, sommelier van restaurant Ivy* in Rotterdam, is de voornaamste overnamekandidaat.

Zarzo-Habraken van Ivy* wil failliet LN2 overnemen

De rechtbank in ’s Hertogenbosch heeft Restaurant LN2 bv in Eindhoven op 19 juni failliet verklaard. Adrian Zarzo-Habraken is momenteel in onderhandeling om de zaak over te nemen en hoopt over een week duidelijkheid te hebben. De talentvolle sommelier heeft zijn contract bij Ivy opgezegd en vertrekt eind juli bij het Rotterdamse sterrestaurant.

Het nieuwe restaurant moet ZarZo gaan heten. Zarzo-Habraken denkt aan fijne gastronomie met een mooie wijnkaart. ‘Ik droom al vanaf mijn veertiende van een eigen horecazaak. Mijn ouders hebben altijd in de horeca gewerkt en ik heb vanaf mijn 12de tot mijn 17de in Eindhoven gewoond. Vandaar mijn keuze voor Eindhoven’, aldus Zarzo-Habraken.

Het beoogde restaurant LN2 is sinds anderhalve maand dicht. Dat bevestigt Soenil Bahadoer, eigenaar van De Lindehof* in Nuenen en vader van Ryan Bahadoer, die LN2 runde. Volgens Bahadoer senior waren de kosten in de zaak van zijn zoon te hoog. Ryan Bahadoer, die woensdagochtend niet bereikbaar was voor een reactie, opende LN2 op 1 februari 2011.

Adriaan Zarzo-Habraken won begin deze week nog een belangrijke vakprijs. Samen met Peter-Paul Kleiss van restaurant Boreas** in Heeze pakte Zarzo-Habraken de Coppa Ca’del Bosco, een alternatieve wedstrijd voor sommeliers, gehouden op maandag 25 juni in restaurant Podium in Utrecht.

Reageer op dit artikel