nieuws

Diner voor Voedselbank-klanten bij Vork & Mes

Restaurant

Restaurant Vork & Mes in Hoofddorp serveert zondag 22 juli een diner voor klanten van de Voedselbank Haarlemmermeer. Ondernemer Jonathan Karpathios wil met de ‘Dag van de Aarde’ aandacht vragen voor het toenemend aantal mensen dat is aangewezen op voedselbanken.

Diner voor Voedselbank-klanten bij Vork & Mes

‘Er is nog steeds honger in Nederland’, vertelt ondernemer Jonathan Karpathios van Vork & Mes in Hoofddorp in een filmpje over de gedachte achter zijn initiatief. ‘In een jaar steeg het aantal Voedselbank-gebruikers van 30.000 naar 60.000.’

De restaurateur roept collega’s en journalisten op om aandacht te besteden aan dit probleem en jaarlijks gezamenlijk de ‘Dag van de Aarde’ te gaan vieren. Karpathios trapt zondag 22 juli af in zijn restaurant Vork & Mes in Hoofddorp met een diner voor mensen die het zich normaal niet kunnen veroorloven om uit eten te gaan.

‘Waarom de Dag van de Aarde? Met behulp van een klein stukje grond, een paar zaden en een beetje tijd kun je altijd lekker en gezond eten’, aldus Karpathios. ‘Leden van de stichting Voedselbank Haarlemmermeer schuiven die avond aan voor een diner. Wij hebben onze gasten opgeroepen deze avond mee te helpen in de bediening.’

De restaurateur wil de gasten van die avond ook uitnodigen om zelf te gaan telen of hem af en toe te helpen. ‘Alle vrijwilligers delen mee in de oogst van de dag.’

Foto: website Vork & Mes

Reageer op dit artikel