nieuws

Forse uitbreiding ‘De Smaak van Croy

Restaurant

Jan Franken, eigenaar van restaurantketen ‘De smaak van Croy’ is druk doende zijn imperium uit te breiden. De 55-jarige ondernemer uit Aarle Rixtel bezit en exploiteert nu vijf restaurants. Via hard franchise wil hij dit jaar nog uitbreiden tot 10 locaties, in 2016 moeten dat er 25 zijn.

Forse uitbreiding ‘De Smaak van Croy

De jaaromzet van zijn huidige vijf locaties (De Croyse Hoeve in Aarle Rixtel, Croy ’t Stokske in Moergestel, Croy De Pettelaar in ’s Hertogenbosch, Croy De Goffert in Nijmegen en Croy Buitenhof in Roggel) variëert van 8 ton tot 1,3 miljoen euro. Gezamenlijk zijn ze goed voor een jaaromzet van iets meer dan 5 miljoen euro.

Franken is eigenaar van payrollbedrijf Please, dat zetelt in Kasteel Croy in Aarle Rixtel. In 2006 kocht hij de, aan de voet van het kasteel gelegen De Croyse Hoeve. NA een brand bouwde hij dat etablissememt opnieuw op en experimenteerde met dagmenu’s tegen vaste prijzen. Op maandag rekent de keten 12,95 euro voor een driegangenmenu, op dinsdag , woensdag en donderdag 15,95 euro en vrijdags, zaterdags en zondags 19,95 euro per persoon.

Wekelijks brouwt de keten 1.000 liter Croy-bier die ook gebotteld verkocht wordt in geschenkverpakking.  Nieuwste loot aan de onderneming is een eigen vleesveehouderij met productie van gemarmerd vlees voor de eigen restaurants. Op 12 augustus is daarvan een open dag.

Reageer op dit artikel