nieuws

Iens en SeatMe gaan samenwerken

Restaurant

Reviewsite Iens en boekingssite SeatMe gaan samenwerken op het gebied van online reserveren. Bestaande klanten van beide sites werken vanaf nu op hetzelfde systeem. Gasten kunnen op zowel Iens.nl als SeatMe.nl bij alle aangesloten restaurants reserveren.

Iens en SeatMe gaan samenwerken

Door de handen ineen te slaan zijn Iens en SeatMe in één keer marktleider op het gebied van online reserveren bij restaurants. In totaal zijn dit er meer dan 1300 in heel Nederland.

‘In de afgelopen jaren zijn er meerdere online reserveersystemen voor restaurants op de markt verschenen, wat een hevige concurrentiestrijd oplevert,’ zeggen Iens Boswijk en Wout van der Wijk, directeur van SeatMe.

‘Het grote aanbod van online reserveersystemen maakt het voor restaurants erg ondoorzichtig om het juiste systeem voor hun zaak te kiezen. Sommige restaurants gaan zelfs zo ver dat ze meerdere systemen naast elkaar gebruiken wat leidt tot inefficiëntie en onnodig hoge kosten,’ verklaren Boswijk en Van der Wijk de samenwerking.

De restaurants die klant zijn bij SeatMe en/of Iens zijn vanaf vandaag niet alleen online te reserveren op de beide websites, maar ook via de mobiele applicatie van SeatMe en vanaf september via de nieuwe mobiele applicatie van Iens.

Volgens Iens en SeatMe zijn ze gezamenlijk per maand goed voor 500.000 couverts bij de aangesloten restaurants.

Lees hier meer over recente veranderingen op Iens.nl.

Reageer op dit artikel