nieuws

IQ Creative bouwt restaurant Panama om tot Spaans bar-restaurant Mercat

Restaurant

Het door IQ Creative dit voorjaar overgenomen gebouw in Amsterdam waar Panama in was gehuisvestigd, wordt omgebouwd tot Spaans bar-restaurant Mercat. In september moet het nieuwe horecabedrijf uit de koker van Bert van der Leden de deuren openen.

IQ Creative bouwt restaurant Panama om tot Spaans bar-restaurant Mercat

Mercat is volledig geïnspireerd door typische Spaanse markthallen. In samenwerking met architectenbureau Concrete is de specifieke Spaanse sfeer vertaald naar het bar-restaurantconcept van Mercat. Het gaat om een plek waar bezoekers de gehele dag kunnen eten en drinken.

Volgens eigenaar Bert van der Leden van IQ Creative is de ambiance van Spaanse markten uniek. ‘Spanjaarden zijn gek op het Bourgondische leven en dit soort markten passen feilloos bij deze levensstijl. De sfeer spreekt iedereen aan en men kan hier al kijkend, proevend en ruikende uren ronddwalen’, aldus Van der Leden.

Het industriële karakter van het Panama-gebouw, dat met haar gritstructuur en bewerkte, kleurige ramen grote gelijkenissen vertoont met Mercat de La Boqueria in Barcelona, maakte Van der Leden gelijk enthousiast over het concept voor ‘zijn’ Mercat. Een plek met dezelfde look & feel, maar met een geheel eigentijdse interpretatie.

De chef laat zich inspireren door alles wat de Spaanse keuken zo smaakvol maakt, waardoor Mercat niet te vergelijken is met een traditioneel tapas-restaurant, belooft Van der Leden. Er wordt gewerkt met een uitgebreid à la carte-menu dat een ruime keuze aan zowel traditionele als moderne gerechten biedt. Zo zijn gasten de gehele dag welkom voor een typisch Spaans ontbijt van zoete ‘churros con chocolate’, een snelle lunch met ‘bocadillos’, een borrel op het zuidelijk-gelegen terras tot een uitgebreid diner met diverse soorten paella als specialiteit van het huis.

De open bar heeft enerzijds de functie van enoteca, waar gasten een keuze kunnen maken uit de grote selectie wijnen en cava’s. Anderzijds kan men er te midden van alle gezelligheid de uitgestalde bites en kleine gerechten proeven. Allen zijn puur, betaalbaar en herkenbaar, meldt IQ Creative. De combinatie van kleurrijke nieuwe en vintage meubels, de ruime bar en het grote zonnige terras maakt van Mercat een plek met een bijzondere en ontspannen Mediterrane vibe.

Reageer op dit artikel